Generaattorin liittäminen taloon ilman siirtokytkintä – helppo tapa (2024)

Koti»Blogi»Kuinka kytkeä generaattori taloon ilman siirtokytkintä? – Mitä menetelmää minun pitäisi käyttää?

BlogiGeneraattorit

23.11.2022

0Näkymät

Generaattorin liittäminen taloon ilman siirtokytkintä – helppo tapa (1)

Generaattorisiirtokytkin on automaattinen siirtokytkin, jota käytetään sähkön vaihtamiseen sähköyhtiöstä generaattoriin automaattisesti ja saumattomasti. Näin varmistetaan, ettei virta katkea koskaan ja ettei laite vaurioidu käynnistyksen ja sammutuksen yhteydessä. GTS vaaditaan kansallisessa sähkösäännöstössä (NEC).

Vaihtokytkin on turvalaite, jota tarvitaan laitteen käyttämiseengeneraattori. Se on eräänlainen katkaisija ja se sijaitsee yleensä sähköpaneelissa, jossa on päähuoltopaneeli (se, joka syöttää virtaa taloon). Sähköpaneelissa on yleensä yksi pääkatkaisija, joka antaa virtaa kodin pääsähköpalvelulle.

Kuinka kytkeä generaattori taloon ilman siirtokytkintä?

Jos haluat kytkeä generaattorin taloonjohdotus, sinun on ensin irrotettava päävirtalähde. Käytä sitten kovaa käyttöäjatkojohtoja kytke se kotisi ulkopuolella olevaan pistorasiaan. Tarkista lopuksi, että generaattorin on/off-kytkimen johdot ovat kunnossa. Sieltä voit kytkeä laitteita ja laitteita jatkojohtoon.

Siirtokytkin sijaitsee samassa paneelikotelossa kuin generaattori. Laite on yleensä kaksinapainen katkaisija, mikä tarkoittaa, että sillä on kaksi asentoa. Se on yleensä joko ON- tai OFF-asennossa.

Siirtokytkin on asennettu siten, että talon päävirta katkaistaan, kun generaattori on valmis.

5 menetelmää generaattorin liittämiseksi taloon ilman kytkintä

Sisällys

  • Generaattorin liittäminen taloon ilman siirtokytkintä – helppo tapa (2)

    On olemassa useita tapoja kytkeä generaattori taloon. Voit katsoa lisätietoja alla olevista kohdista.

    1. Johdotus Breaker Boxin kautta

    Yksi parhaista tavoista muodostaa yhteysgeneraattoritaloon on kytkeä se katkaisijarasiaan. Joten kuinka kytkeä generaattori katkaisijarasiaan? Voit kytkeä generaattorin katkaisijarasiaan käyttämällä erillistä katkaisijaa johdolla. Pääkatkaisin katkaisee virransyötön generaattoriin tarvittaessa. Tämä on halvin tapa kytkeä generaattori taloon.

    2. Johdotus suoraan pääsähköpaneeliin

    Toinen tapageneraattorin kytkeminentaloon ilman siirtokytkintä on kytkeä se suoraan pääsähköpaneeliin. Generaattorin kytkemistä paneeliin ei suositella, koska se on erittäin vaarallinen menetelmä. Voit kuitenkin liittää generaattorin suoraan pääsähköpaneeliin käyttämällä alipaneelia.

    3. Johdotus siirtokytkimen kautta

    Voit myös käyttää siirtokytkintä. Se on laite, joka yhdistää generaattorin pääsähköpaneeliin. Siirtokytkin katkaisee virransyötön laitteesta taloon, kun sitä tarvitaan, ja siirtää sen pääpaneeliin.

    Voit kytkeä generaattorin taloosi siirtokytkimen avulla ja myös siirtokytkimellä irrottaa generaattorin talosta.

    4. Johdotus releen kautta

    Voit myös kytkeä generaattorin taloon releellä. Rele on laite, joka katkaisee virransyötön laitteesta taloon, kun sitä tarvitaan. Voit kytkeä generaattorin pääsähköpaneeliin releen avulla.

    Kytkemällä rele generaattoriisi ja talon kuormaan saat laitteen kytkeytymään päälle ja pois päältä automaattisesti.

    5. Yhdistäminen taloon Power Invertterin kautta

    Invertteri on helpoin ja tehokkain tapa liittää kodin sähkölaite kotiisi. Ateho invertterion laite, joka muuntaa generaattorin tasavirran vaihtovirtalähteeksi, jota kodinkoneet voivat käyttää.

    Tämä invertterisiinä on "siirtokytkin", joka sinun on asetettava, jotta se toimii. Kun virta katkeaa, asetat vain siirtokytkimen generaattoriin ja aloitat laitteen käytön, ja tehonvaihtosuuntaaja alkaa muuntaa generaattorisi virran vaihtovirtaksi käytettäväksi.

    Hyvä asiatehon invertterise kytkeytyy automaattisesti irti generaattorista, kun verkkovirta palautuu. Sinun täytyy kuitenkin muistaa asettaa siirtokytkin takaisin "auto"- tai "normaali"-asentoon, kun virta palaa, tai muuten tuhlaat generaattorisi polttoainetta käyttäessäsi sitä ilman syytä.


    Generaattorin liittäminen taloon ilman siirtokytkintä – helppo tapa (3)

    Kuinka kytkeä generaattori taloon ilman siirtokytkintä?

    Generaattorin liittäminen taloon ilman siirtokytkintä – helppo tapa (4)

    Voit kytkeä kaapelin seuraamalla alla annettuja ohjeitageneraattorikotiisi ilman asiirtokytkin.

    • Vaihe 1: Sammuta ensin päävirtakatkaisijataloon. Näin voit työskennellä turvallisesti generaattorillasi ilman vahingossa tapahtuvaa sähköiskua. Voit myös katkaista virran kotisi päälähteestä.
    • Vaihe 2: Etsi pääjohto talostasi sähköpylvääseen. Se on yleensä talosi puolella. Päälinjassa on yleensä suuri metallilaatikko kiinnitettynä. Tämän laatikon sisällä on pääkatkaisin, joka sinun on kytkettävä pois päältä.
    • Vaihe 3: Etsi pääkatkaisin katkaisijalaatikostasi. Siellä pitäisi olla suuri "PÄÄkatkaisija", joka on sammutettu. Se voidaan merkitä pääkatkaisijaksi. Jos et näe sitä, pääkatkaisin saattaa sijaita erillisessä "Pääkatkaisija"-laatikossa. Jos laatikon sisällä on katkaisijoita, joita et tunne, sammuta ne kaikki varmuuden vuoksi ja siirry sitten seuraavaan vaiheeseen.
    • Vaihe 4: Etsi kotiisi tuleva pääjohto. Sen pitäisi olla suuri kuparilanka, joka tulee laatikkoon. Ensimmäinen vaihe on irrottaa johto katkaisijakotelosta. Voit tehdä sen ruuvaamalla irti langan kyljessä olevasta langasta. Näin voit vetää langan ulos laatikosta.
    • Vaihe 5: Seuraavaksi sinun on löydettävä neliömäinen metalliliitin, joka on kiinnitetty johtoon. Voit ruuvata liittimen irti yksinkertaisella litteällä ruuvimeisselillä.
    • Vaihe 6: Ota johto pääjohdosta ja liitä se generaattorista tulevaan mustaan ​​johtoon. Laitteeseen on saatava virta, jotta siirtokytkin toimii.
    • Vaihe 7: Ota seuraavaksi valkoinen johto pääjohdosta ja liitä se generaattorista tulevaan valkoiseen johtoon.
    • Vaihe 8: Ota maadoitusjohto pääjohdosta ja liitä semaahanjohto tulee laitteesta.
    • Vaihe 9: Ota seuraavaksi generaattorilta tuleva punainen johto ja kytke se pääkatkaisijaan. Jätä pääkatkaisin pois päältä.
    • Vaihe 10: Olet valmis! Laite on nyt kytketty kotiisi. Nyt voit kääntää pääkatkaisijan päälle ja käynnistää generaattorin. Muista aina noudattaa valmistajan ohjeita, kun työskentelet sähköprojekteissa. Ole turvassa ja pidä hauskaa!
    • Vaihe 11: Käännä nyt pääkatkaisin päälle. Sähkön pitäisi virrata taloon. Jos sinulla on valot sisällä talossa, olet hyvä! Jos sinulla ei ole valoja päällä, tarkista generaattori ja varmista, että se toimii. Sinulla saattaa olla löysällä johto jossain.

    Generaattorin liittäminen taloon siirtokytkimellä

    Generaattori käynnistyy ja pysähtyy tyypillisesti virrantarpeen mukaan. Tästä syystä on tärkeää, että siirtokytkin on asennettu talon pääkuormakeskukseen. Siirtokytkimen tarkoitus on mahdollistaa generaattorin sähkönsyöttö taloon ja samalla tarjota tarvittava suoja kotiin ja sähköverkkoon.

    Joten tässä on kuinka kytkeä generaattori taloon siirtokytkimen avulla.

    • Vaihe 1: Aloita katkaisemalla talon virta pääkatkaisijasta.
    • Vaihe 2: Avaa pääkatkaisijakotelon kansi.
    • Vaihe 3: Paikanna nolla- ja maadoitusjohtimet pääkatkaisijakotelosta.
    • Vaihe 4: Kun olet löytänyt nolla- ja maadoitusjohtimet, irrota paneelikotelon kansi, jossa johdot ovat.
    • Vaihe 5: Merkitse johtojen väri muistiin ja irrota johtomutterit, jotka yhdistävät generaattorin pääkatkaisijakoteloon.
    • Vaihe 6: Irrota generaattori.
    • Vaihe 7: Irrota ruuvit pääkatkaisijakotelosta.
    • Vaihe 8: Vedä katkaisin ulos pääkatkaisijakotelosta ja työnnä uusi sisään.
    • Vaihe 9: Liitä generaattori takaisin pääkatkaisijarasiaan lankamuttereilla.
    • Vaihe 10: Avaa pääkatkaisijakotelon kansi ja kytke se takaisin päälle.
    • Vaihe 11: Asenna kansi takaisin pääkatkaisijakoteloon.
    • Vaihe 12: Kytke taloon virta pääkatkaisijarasiasta ja testaa, että talossa on virtaa.
    • Vaihe 13: Tarkista paneelilaatikko varmistaaksesi, että generaattori ei saa virtaa pääkatkaisijakotelosta.
    • Vaihe 14: Tarkista pääkatkaisijarasia varmistaaksesi, että generaattori ei saa virtaa pääkatkaisijasta.
    • Vaihe 15: Jos kaikki on kunnossa, olet valmis.

    UKK

    Onko sinulla silti kysyttävää? Lue tämä osa saadaksesi lisätietoja siirtokytkimistä ja niiden liittämisestä.

    Tarvitsenko todella generaattorin siirtokytkimen?

    Ageneraattorisiirtokytkin on laite, joka mahdollistaa sähkövirran siirtämisen generaattorista turvallisesti kotiin. Laitetta tarvitaan koodilla kaikissa maan osissa. Useimmat meistä eivät kuitenkaan ole tietoisia tästä.

    GTS on turvalaite, joka estää generaattoriasi syöttämästä takaisin verkkoon. Jos sinulla ei ole tätä laitetta, rikot NEC-koodia.

    Voinko asentaa generaattorin siirtokytkimen itse?

    Kyllä sinä voit. Itse asiassa markkinoilla on saatavilla DIY-sarjoja. On kuitenkin suositeltavaa palkata asennukseen valtuutettu sähköasentaja.

    Jos olet kätevä, voit asentaa siirtokytkimen itse. Mutta älä yritä tätä, ellet tiedä mitä olet tekemässä ja sinulla on oikeat työkalut. Tämä ei ole heikkohermoisille tarkoitettu työ.

    Kumpi on parempi siirtokytkin vai lukitus?

    Lukitusta käytetään piirin eristämiseen muusta sähköjärjestelmästä oikosulun tai vian sattuessa. Tätä käytetään pääasiassa turvallisuussyistä ja valokaaren välttämiseksi. Lukituskytkin on yleisempi kotitaloudessa. Siirtokytkintä käytetään suurissa rakennuksissa, joissa on useita piirejä, joita ohjataan yhdestä kytkimestä.

    Molemmissa on hyvät ja huonot puolensa. Siirtokytkimet OVAT erittäin hyviä, ja se on pakollinen, jos sinulla on generaattori asennettuna. Mutta ne ovat kalliita ja suurempia kuin interlock.

    Lukitus on hyvä vaihtoehto, mutta se ei ole yhtä hyvä kuin siirtokytkin. Se on halvempaa, mutta se ei ole yhtä luotettava.

    Mitä eroa on manuaalisella ja automaattisella siirtokytkimellä?

    Manuaalinen siirtokytkin asennetaan generaattorin manuaaliseen kytkemiseen taloon, ja sitä käytetään sovelluksissa, joissa tehohäviö on harvinaista. Anautomaattinen siirtokytkin(ATS) on asennettu kytkemään generaattori automaattisesti taloon, ja sitä käytetään sovelluksissa, joissa sähkön menetys on odotettavissa.

    Automaattiset siirtokytkimet luottavat varageneraattoriin aloittaakseen siirron sähköstä generaattorin tehoon. Tämä saavutetaan sarjan antureilla, jotka kommunikoivat laitteen kanssa.

    Manuaalinen siirtokytkin edellyttää, että käyttäjä aloittaa siirron sähköstä generaattoritehoon. Tämä saavutetaan käynnistämällä siirtoprosessi manuaalisesti.

    Voinko kytkeä generaattorin pistorasiaan?

    Ei. Generaattorit on suunniteltu käytettäväksi vain jatkojohtojen kanssa. Jos kytket laitteen pistorasiaan, käytät sitäylikuormituksen vaarageneraattorisi, mikä voi aiheuttaa sen sammumisen, ylikuumenemisen tai jopa syttymisen.

    Tarvitsenko luvan generaattorin siirtokytkimen asentamiseen?

    Sinulla pitää olla lupaasenna generaattorisiirtokytkin ensisijaisessa huoltopaneelissa. Asentajien on noudatettava paikallisia rakennusmääräyksiä ja National Electrical Coden (NEC) määräyksiä.

    Bottom Line

    Generaattorin siirtokytkin on tärkeä osa koko sähköntuotantoasi. Generaattorin kytkeminen ilman siirtokytkintä voi olla riskialtista ja voi jopa johtaa tulipaloon. Mutta jos sinusta tuntuu, että sinun ei tarvitse kuluttaa paljon rahaa siirtoon, voit aina etsiä vaihtoehtoista ja halvempaa vaihtoehtoa.
    Joten toivomme, että tämä artikkeli oli hyödyllinen. Jos sinulla on kysyttävää, ehdotuksia tai huomautuksia, voit jakaa ne kanssamme.

    Generaattorin liittäminen taloon ilman siirtokytkintä – helppo tapa (2024)
    Top Articles
    Latest Posts
    Article information

    Author: Gregorio Kreiger

    Last Updated:

    Views: 5899

    Rating: 4.7 / 5 (57 voted)

    Reviews: 80% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Gregorio Kreiger

    Birthday: 1994-12-18

    Address: 89212 Tracey Ramp, Sunside, MT 08453-0951

    Phone: +9014805370218

    Job: Customer Designer

    Hobby: Mountain biking, Orienteering, Hiking, Sewing, Backpacking, Mushroom hunting, Backpacking

    Introduction: My name is Gregorio Kreiger, I am a tender, brainy, enthusiastic, combative, agreeable, gentle, gentle person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.